Støtt barnets utvikling - les Lekeakademiets blogg

Læring når bæsj og promp er det morsomste i verden
2. februar 2024

Læring når bæsj og promp er det morsomste i verden

Bruk barnet ditt sin fascinasjon for promp og bæsj til å få læring inn i hverdagen på en morsom og engasjerende måte. Leketantene mener at motivasjon er avgjørende for læring. Hvis du tar utgangspunkt i barnets interesser, vil motivasjonen for å lære komme av seg selv.

Slik innretter du barnerommet til lek inspirert av Montessori
13. desember 2023

Innred barnerommet til lek

Bruk en dag på å gjøre barnerommet om til en inspirerende leke-oase. Få 9 tips til Montessori-inspirert innredning av barnerommet og gjør det til en felles innsats å få orden i lekehaugene. Les innlegget her.

Barn kan berolige seg selv
23. oktober 2023

Hjelp, barnet mitt tygger på alt

Opplever du at barnet ditt tygger, gomler og suger på ermer, gensere, puter, blyanter og alt mulig annet?

Da kan det hende at et sensorisk tyggeredskap er en god idé.

Les guiden vår om barn med tyggebehov og hvordan du velger riktig sensorisk tyggeredskap på bloggen vår her. 

Øv sosiale ferdigheter til Halloween
12. oktober 2023

Bli god til vanskelige Halloween-situasjoner: 12 gratis quiz-kort.

Halloween er et møte mellom barn og mange forskjellige typer hjem. Kanskje til og med i litt uvante klær. Det kan være et sosialt utfordrende arrangement som både du og barnet ditt håndterer bedre med litt forberedelser. Så bruk de 12 situasjonskortene våre til å øve opp de sosiale ferdighetene til Halloween med et morsomt rollespill eller en quiz. Så er sjansen for en god og uhuu-hyggelig kveld stor!

Tipps til høstferieaktiviteter
10. oktober 2023

Gi barnet ditt 5 eventyrlige høstferiedager (uten å reise)

Her får du en plan av Leketantene til 5 eventyrlige dager i høstferien, som hverken krever boardingpass eller koronavaksinasjoner. Dager med samvær og morsomme øyeblikk i ditt eget tempo, hvor dere kan utforske verden på en annen måte enn ved å fysisk reise ut i verden.

Men utforskning er det fortsatt, og dagene vil gi dere et annerledes perspektiv på omgivelsene. Både indre og ytre.

Dere kommer vekk fra hverdagen, og det er akkurat det vi alle sammen har bruk for. 

Les her og bli inspirerte.

Se alle de forskjellige digitale lekene
15. september 2023

Interaktive leker er både ekte og digital lek

Det er fantastiske måter å leke med den digitale verden på, hvor leken foregår som en kombinasjon av fysiske figurer og en app. Les alt om digital lek og de nye AR-spillene her på bloggen. Hva står AR for? Det kan du også lese mer om.

Musikk er hjernegymnastikk
31. august 2023

Musikk er hjernegymnastikk

Det er herlig å lage musikk og rytme sammen med barn og barna lyser alltid opp når de hører musikk og sang.

Men hvorfor sier vi på Lekeakademiet at musikk er hjernegymnastikk?

Finn ut hvorfor barnet ditt lærer språk bedre, samarbeider og rett og slett blir mer glad av å spille musikk - uansett hvordan det høres ut.

Velg den beste sparkesykkelen til barnet ditt
17. august 2023

Guide: Velg den rette sparkesykkelen til barnet ditt

Det kan være litt av en jungel å velge den beste sparkesykkelen til barnet ditt. Skal den for eksempel ha to hjul eller er det bedre å ha tre? Skal det være en transportsparkesykkel eller en for å lage triks. Og hvordan er det nå med luftdekk vs skumdekk? Du kan lese mer om alt dette her.

Hva er magisk sand laget av?
9. august 2023

Hva er magisk sand laget av?

Den renner, den kan moses, den vokser og kan klemmes. Magisk sand er et materiale som stimulerer sansene, beroliger og utvikler kreativiteten. Men hva er det laget av og er det mikroplast skjult i Kinetic Sand? Les om magisk sand her.

Skolestart 2023: gode råd til foreldre
28. juni 2023

Skolestart 2023: gode råd til foreldre

Har det lille, store barnehagebarnet ditt begynt på skolen? Kanskje føles avstanden til barnet ditt plutselig stor.

I dette blogginnlegget kan du lese om hvordan du enkelt kan gjøre skolestarten enda bedre og samtidig føle deg litt nærmere barnet ditt.

Mer lek i hagen
31. mai 2023

Slik innreder du hagen til lek

Barn vil oftest helst være der vi er - også ute i hagen. Her har vi samlet de beste tipsene våre til hvordan du innreder til massevis av lek i hagen - og kaffe til deg selv i solen.
Slik kan du minske motorisk uro ved leggetid
22. mai 2023

Hjelp til uro i kroppen ved leggetid (Hva er motorisk uro?)

Hva er motorisk uro? Les innlegget om å dempe motorisk uro ved leggetid, hvor ergoterapeut Ann Helene Kristensen viser hvilke leker som virker hvis barnet ditt synes det er vanskelig å finne ro og sovne. 

Lær matematikk med Numberblocks
30. mars 2023

Hva er det geniale ved Tallkuber eller Numberblocks, som de egentlig heter?

Nyheten Tallkuber, eller Numberblocks som de egentlig heter, er tall med personligheter, tegnefilmer, sanger og mange morsomme leker. Vi presenterer de morsomme Tallkubene her på Lekeakademiets blogg «Klok på lek», for vi er sikre på at barnet ditt kommer til å elske det fargerike universet.

Påske for barn: Hva skal vi gjøre (og hva betyr påske)?
24. mars 2023

Påske for barn: Hva skal vi gjøre (og hva betyr påske)?

Jippi, det er påskeferie!! Eller har dere allerede startet med påskeegg, påskepynt og påskeleker lenge før? Les den store guiden vår om påskeaktiviteter med barn. Og finn ut av hva påsken egentlig betyr.

Tren krea-fitness med Lekeakademiet. Har du 10 tommeltotter?
16. mars 2023

Tren krea-fitness med Lekeakademiet. Har du 10 tommeltotter?

Kreativitet er en fantastisk måte å feire fantasien på. For mange mennesker er det en måte å unnslippe hverdagens stress og mas på, og for andre er det et av de viktigste arbeidsverktøyene deres. Kanskje har ikke leire, maling og sjablonger en fast plass i hverdagen din. Hvis du og barnet ditt ønsker å være kreative sammen, hopp over til Lekeakademiets blogg og øv dere på de 4 enkle tipsene våre til Krea-fitness. Barnet ditt er vant til å bruke kreativitet, men kanskje du trenger å styrke den kreative muskelen? Det kan vi hjelpe deg med. Les mer her.

Connetix, Magna-Tiles, Cleverclixx og Magformers.
8. mars 2023

Connetix, Magna-Tiles, Cleverclixx og Magformers.

Passer Magna-Tiles sammen med Magformers, Cleverclixx eller Connetix og hva er egentlig det beste? Hva skal man kjøpe til 3-åringen sin og er det bærekraftig å leke med magnetiske kulebaner?

Les Leketantenes store guide til magnetiske byggeleker og få svar på alt om Magformers, Magna-Tiles, Cleverclixx og Connetix. Når du har lest guiden vår så vet du alt som er vært å vite om å bygge med magnetisk leketøy.

Utviklingssprang og milepæler: Ikke stress, for hjernen er plastisk
23. januar 2023

Utviklingssprang og milepæler: Ikke stress, for hjernen er plastisk

Ergoterapeut Ann Helene gir deg enkle forklaringer på hvordan språk, sansemotorikk og bevegelse henger sammen. Barnet ditt skal nok rekke det, selv om de andre foreldrene har barn som kunne krabbe og spise med kniv og gaffel lenge før barnet ditt har oppdaget tærne sine.

Hvad betyder STEM for børn?
14. desember 2022

Hva betyr STEM for barn?

STEM er en tilnærming til å lære vitenskap basert på konkret problemløsning og nysgjerrighet. Med STEM oppløses de faglige skillene mellom naturfag, teknologi, ingeniørfag og matematikk, og barna inviteres til å stå i sentrum av selve læringsprosessen. For barn lærer best når det er deres egen erfaring som styrer.

Du kan lese mye mer om alt dette her.

Lær å høre forskjell på babyens gråt
17. november 2022

Lytt til babyen din: Enkle tips til å forstå babylyder

Vi har slått oss sammen med helsesøster Marianne Højer Andersen og fått hennes beste tips til å høre og forstå lydene til babyen din. Vi dekker tips for å holde seg rolig, hva du kan gjøre og hvordan du kan høre forskjell på gråten når barnet ditt gråter.

Slik utnytter du barnet ditt sin dinosaur-glede
24. oktober 2022

Nerdeguide: Dinosaurer kan leke barnet ditt smartere

Elsker barnet ditt bare dinosaurer? I dette blogginnlegget kan du lese om hvor mye læring det faktisk er i å leke med de kjempestore fortidsdyrene. 

Les med og bli inspirert til lærende dinosaur-nerderi her.