Støtt barnets utvikling - les Lekeakademiets blogg

Lag en kurv med morsomme uteleker. Slik gjør du.

Dette innlegget vil inspirere deg til å lage en skjønn kurv med uteleker. Den kan du ha stående rett ved den døren som fører ut i friheten og det grønne. Når utelekene er lette å få fatt på og rydde opp igjen blir det fort en del av hverdagen å være utenfor å leke hver dag. Bare 20 minutter utenfor får barnet ditt til å trives bedre, samtidig med at man kan finne nye venner i gaten eller i gården. Hvem vil være med å hoppe hoppetau eller trikse med en yo-yo?

29. april 2022

5 kompetanser barnet ditt lærer av å leke sorteringsleker.

Hvorfor er det en direkte vei til livskraftighet, ro og til og med økt ordforråd og matematikk ved å leke med sorteringsleker? Les denne guiden med 5 ting barnet ditt lærer av å sortere her.

29. april 2022

Her er det beste solkremhacket til sensitive barn

Er sommer og sol forbundet med trassige barn og frustrerte foreldre, på grunn av den daglige kampen for å få dekket huden godt til med faktor 30? Så få verdens beste solcremehack her.
8. april 2022

Hjelper kuledyner og vektvester et urolig barn?

Få barneergoterapeut Camilla Ejsings hjelp til at bringe barnet ditt sine sanser i balanse, og les om hva vektprodukter og kuledyner skal og ikke skal brukes til her.
6. april 2022

Montessori: Et nytt, gammelt syn på barns læring

Har du hørt om Montessori pedagogikk? Det er egentlig et gammelt syn på barns læring via fri lek som er styrt av faste rammer, men uten voksen innblanding. Selv om det er et gammelt syn på barns læring, var det allikevel nytt for oss. Les mer og lær sammen med oss i dette innlegget.

6. april 2022

Svøm trygt med havfruehale på – 4 viktige tips

Mange barn og unge har en havfruedrøm, og tanken om å gli gjennom vannet med en havfruehale på er nesten magisk. Men er det trygt å svømme med havfruehale på? Les 4 viktige tips om havfruesvømming her!
24. mars 2022

Badeleker til barn: Om kjemikalier, sikkerhet og trygg lek i badekaret

Dette innlegget handler om innholdet av kjemiske stoffer i badeprodukter, hva du skal være oppmerksom på når du kjøper badeleker til barnet ditt, og hvorfor badestunden er så lærerik.
24. mars 2022

Slik måler du barnet ditt sin skrittlengde til løpesykler

I denne guiden kan du lese om hvordan du finner den riktige størrelsen løpesykkel til barnet ditt. Har det noe å gjøre med tommer, rammestørrelse eller skrittlengde? Få svaret her.

22. mars 2022

Slik velger du den riktige løpesykkelen til barnet ditt!

Vil du gjerne vite mer om hvordan du finner den helt riktige løpesykkelen til barn ditt? Hva med bremser? Skrittlengde? Hvilken slags dekk? Les mer her.

22. mars 2022

Få oversikten: 6 slags «Clay» til kreativ lek

Her presenterer Lekeakademiet deg for 6 forskjellige former for Clay til kreative aktiviteter med barn. Les om Silk Clay, Foam Clay, Sandy Clay, Fimo Kids og Pearly Clay på bloggen vår her.

23. februar 2022

Drageguiden: Kom godt i gang med å fly med drage

Har dere bruk for å få vind i håret, frisk luft og røde kinn? Drageflyvning er en morsom aktivitet med masse frisk luft for hele familien. I dette innlegget får du tipsene til hvordan man får en drage til å fly og hvilken drage du skal velge. Kort sagt alt du trenger å vite for å fly med drage sammen med barnet ditt. 

23. februar 2022

Sånn velger du riktig Wheely Bug

Skal du velge en farlig tiger eller en søt Marihøne? Og skal det være den lille eller store modellen? Wheely Bug er en av de beste motorikkstimulerende kjøretøyene til småbarn. Les om de forskjelleige Wheely Bugs i guiden vår her.
23. februar 2022

Virker fidget toys? Få svar fra ergoterapeuten her.

Er det sant at det øker konsentrasjonen å leke med squishies, Pop its, tangles og fidget spinners? 

Vi har bedt den sansemotoriske eksperten vår, Ann Hele Kristensen, om å rydde opp i de forskjellige mytene om fidget toys. I dette innlegget får du klare svar på om, hvordan og hvorfor figet toys kan hjelpe barnet ditt med å konsentrere seg.

10. februar 2022