Støtt barnets utvikling - les Lekeakademiets blogg

Rør barnet ditt - Enkle tips til babymassasje og daglig berøring

Berøring har vært litt i skammekroken under korona. Men det er viktig at du kysser, kjærtegner og klemmer barnet ditt hver eneste dag – og vi voksne har også veldig godt av berøring.

Les mer om hvorfor hudkontakt er så viktig for oss og hvordan det påvirker velværet, søvnen og stressnivået vårt.

28. september 2022

Gi barnet ditt 5 eventyrlige høstferiedager (uten å reise)

Her får du en plan av Leketantene til 5 eventyrlige dager i høstferien, som hverken krever boardingpass eller koronavaksinasjoner. Dager med samvær og morsomme øyeblikk i ditt eget tempo, hvor dere kan utforske verden på en annen måte enn ved å fysisk reise ut i verden.

Men utforskning er det fortsatt, og dagene vil gi dere et annerledes perspektiv på omgivelsene. Både indre og ytre.

Dere kommer vekk fra hverdagen, og det er akkurat det vi alle sammen har bruk for. 

Les her og bli inspirerte.

15. september 2022

Har barnet ditt en eller flere læringsstiler?

Hvert barn er unikt. Vi lærer alle på hver vår måte og det forandres gjennom livet. Vi kombinerer sanser og metoder til å lære nye ting på alt etter situasjonen, og det er ikke alltid et bevisst valg.

Har vi så hver vår læringsstil? Finnes det 7 milliarder læringsstiler i verden eller hva betyr læringsstil og er det relevant i 2022? Les med her.

8. september 2022

LekeGuide 4: Enkel trening av finmotorikken og grovmotorikken

Løper barnet ditt rundt i døgndrift? Klatrer barnet konstant på bordene, dingler fra trærne, balanserer på fortauskantene og kaster med alt som ligner bare litt på en ball?  Så er barnet ditt i full gang med å trene opp finmotorikken og grovmotorikken sin.

Så sett deg ned og les denne artikkelen mens du får igjen pusten. Vi forklarer om motorikken og tegn på at barnet ditt kan ha bruk for å trene opp finmotorikken eller grovmotorikken. Til sist kommer vi med de beste tipsene våre til å trene opp motorikken til barnet ditt.

31. august 2022

LekeGuide 3: Slik trener du følesansen (taktilsansen)

Følesansen sender meldinger til hjernen om det huden føler. Så bestemmer hjernen om det føltes behagelig eller truende.

Reagerer barnet ditt voldsomt på klemmer, å få på klærne, å bli badet eller andre berøringer? Da kan du lære mer om følesansen i dette innlegget.

31. august 2022

LekeGuide 2: Slik trener du muskel-leddsansen

Derfor skal du lese LekeGuiden vår til utvikling av muskel-leddsansen:

  • Du ser med nye øyne på hverdagen til barnet ditt
  • Du hjelper barnet ditt til bedre innlæring
  • Du støtter barnet ditt sin utvikling av kroppsopfattelsen
  • Du kan bruke tippsene våre til gøy og lett trening av muskel-leddsansen
31. august 2022

LekeGuide 1: Morsom trening av balansesansen for barn

Balansesansen er en av de viktigste sansene innen sansemotorikken. Det er grunnlaget for barnet ditt sin utvikling, og det er faktisk ikke så vanskelig å stimulere balansesansen. Det er til og med supergøy - så les med her og få tipsene våre til hvordan du enkelt stimulerer balansesansen til barnet ditt.

31. august 2022

Hva er sansemotorikk? LekeGuide til primærsansene

Balansesansen, muskel-leddsansen (bevegelse) og følesansen (taktilsansen) er de primære sansene våre og essentielle for sansemotorikken vår. Hvis sansene er understimulerte kan det føre til uro i kroppen og dårlig selvtillitt. Bliv klokere på sansestimulering med sansemotorikk her.

31. august 2022

Se babyen din: Tips til å forstå babyens signaler

Les her og lær mer om signalene til babyen din - og hvorfor kan du ikke bare kan sammenligne babyen din med andre barn, når du skal forstå signalene til ditt eget barn.

9. august 2022

Strandvesken: Huskeliste til strandturen med barn

Her har du en genial pakkeliste og inspirasjon til hva det er smart å ha med på strandturen med barnet ditt. Alt fra parasoller og bøtte, til plaster og fingermat. Du får også de beste tipsene våre til hvis barnet ditt har kommet for tett på en brennmanet.

Les med her hvor leketante Kristina, med 5 barn, gir de beste rådene sine til strandvesken.

16. juni 2022

Lag en kurv med morsomme uteleker. Slik gjør du.

Dette innlegget vil inspirere deg til å lage en skjønn kurv med uteleker. Den kan du ha stående rett ved den døren som fører ut i friheten og det grønne. Når utelekene er lette å få fatt på og rydde opp igjen blir det fort en del av hverdagen å være utenfor å leke hver dag. Bare 20 minutter utenfor får barnet ditt til å trives bedre, samtidig med at man kan finne nye venner i gaten eller i gården. Hvem vil være med å hoppe hoppetau eller trikse med en yo-yo?

29. april 2022

5 kompetanser barnet ditt lærer av å leke sorteringsleker.

Hvorfor er det en direkte vei til livskraftighet, ro og til og med økt ordforråd og matematikk ved å leke med sorteringsleker? Les denne guiden med 5 ting barnet ditt lærer av å sortere her.

29. april 2022

Her er det beste solkremhacket til sensitive barn

Er sommer og sol forbundet med trassige barn og frustrerte foreldre, på grunn av den daglige kampen for å få dekket huden godt til med faktor 30? Så få verdens beste solcremehack her.
8. april 2022

Hjelper kuledyner og vektvester et urolig barn?

Få barneergoterapeut Camilla Ejsings hjelp til at bringe barnet ditt sine sanser i balanse, og les om hva vektprodukter og kuledyner skal og ikke skal brukes til her.
6. april 2022

Montessori: Et nytt, gammelt syn på barns læring

Har du hørt om Montessori pedagogikk? Det er egentlig et gammelt syn på barns læring via fri lek som er styrt av faste rammer, men uten voksen innblanding. Selv om det er et gammelt syn på barns læring, var det allikevel nytt for oss. Les mer og lær sammen med oss i dette innlegget.

6. april 2022

Svøm trygt med havfruehale på – 4 viktige tips

Mange barn og unge har en havfruedrøm, og tanken om å gli gjennom vannet med en havfruehale på er nesten magisk. Men er det trygt å svømme med havfruehale på? Les 4 viktige tips om havfruesvømming her!
24. mars 2022

Badeleker til barn: Om kjemikalier, sikkerhet og trygg lek i badekaret

Dette innlegget handler om innholdet av kjemiske stoffer i badeprodukter, hva du skal være oppmerksom på når du kjøper badeleker til barnet ditt, og hvorfor badestunden er så lærerik.
24. mars 2022

Slik måler du barnet ditt sin skrittlengde til løpesykler

I denne guiden kan du lese om hvordan du finner den riktige størrelsen løpesykkel til barnet ditt. Har det noe å gjøre med tommer, rammestørrelse eller skrittlengde? Få svaret her.

22. mars 2022

Slik velger du den riktige løpesykkelen til barnet ditt!

Vil du gjerne vite mer om hvordan du finner den helt riktige løpesykkelen til barn ditt? Hva med bremser? Skrittlengde? Hvilken slags dekk? Les mer her.

22. mars 2022

Få oversikten: 6 slags «Clay» til kreativ lek

Her presenterer Lekeakademiet deg for 6 forskjellige former for Clay til kreative aktiviteter med barn. Les om Silk Clay, Foam Clay, Sandy Clay, Fimo Kids og Pearly Clay på bloggen vår her.

23. februar 2022