Støtt barnets utvikling - les Lekeakademiets blogg

Hva har skolebarn bruk for om ettermiddagen?
27. mai 2024

Hva trenger barnet ditt etter skoletid og SFO?

Hvilken ettermiddagsløsning bruker dere til å roe ned etter en lang dag på skole og SFO? Og hva gjør egentlig fritidsaktiviteter, skjermtid eller avtaler for barnet ditt? I dette innlegget kan du gjenkjenne den modellen dere bruker blant fem forskjellige, og få ergoterapeut Ann Helenes beste tips til hvordan du kan møte barnets behov på en kjærlig måte og skape balanse i hverdagen.

Hjelp til spedbarn med motorisk uro: Balanse, bevegelse og berøring
23. mai 2024

Hjelp til spedbarn med motorisk uro: Balanse, bevegelse og berøring

Mange foreldre er usikre på om babyen deres er mer urolig enn vanlig. Den lille kroppen vrir og vender seg, sparker ut og nekter å finne ro i barnevognen.

Urolige dager følges av urolige netter, og det er da man blir bekymret, spesielt som nybakt forelder. Er det noe galt? Hvor mye bør babyen min bevege seg?

I dette innlegget forklarer Ann Helene, ergoterapeut og eier av Sanselab.dk, hvordan motorisk uro er en normal del av babyens utvikling. Du får også råd om hvordan du kan bruke de tre B'ene til å hjelpe babyen din med å selvregulere behovet for sansestimulerende bevegelse.

Tren opp barnas arbeidsminne med GONGE Floorsurfer
8. mai 2024

Tren opp barnas arbeidsminne med GONGE Floorsurfer

Dette innlegget er skrevet av Gonge. Arbeidsminnet - også kalt korttidshukommelsen - gjør oss i stand til å holde på ulike inntrykk og tanker, for eksempel ord og tall, over lengre tid. Vi kan lagre ord og tall over lengre tid, slik at de kan bearbeides og inngå i mer omfattende tankeprosesser.

Grønnere valg: Slik jobber Lekeakademiet med bærekraft
1. mai 2024

Grønnere valg: Slik jobber Lekeakademiet med bærekraft

Med bærekraftstrategien Grønnere valg ønsker Lekeakademiet å gjøre det enkelt for deg å velge mer bærekraftige leker. Les mer her og velg grønnere leker i dag.

Anbefalt skjermtid for barn og tenåringer: Hvordan skape gode vaner
19. april 2024

Anbefalt skjermtid for barn og tenåringer: Hvordan skape gode vaner

Vil du hjelpe barna dine med å utvikle et sunt forhold til skjermbruk og skjermtid?
Synes du det er vanskelig å vite om det egentlig er noe å bekymre seg for?

Da kan du få Leketantenes råd om hvordan du skaper gode skjermvaner hos barnet ditt.

Skolestart 2024: gode råd til foreldre
16. april 2024

Skolestart 2024: gode råd til foreldre

Har det lille, store barnehagebarnet ditt begynt på skolen? Kanskje føles avstanden til barnet ditt plutselig stor.

I dette blogginnlegget kan du lese om hvordan du enkelt kan gjøre skolestarten enda bedre og samtidig føle deg litt nærmere barnet ditt.

Slik bruker vi kunstig intelligens hos Lekeakademiet
15. april 2024

Slik bruker vi kunstig intelligens hos Lekeakademiet

På denne siden kan du lese om KI-strategien vår. Den handler om hvordan vi bruker roboter hos Lekeakademiet.

Det har alltid vært viktig for oss på å være ærlige, autentiske og korrekte når det gjelder lekenes verdi for barnet ditt og hvor bærekraftige de er. Det samme gjelder for roboter og kunstig intelligens. Derfor kan du fortsette med å stole på det vi forteller deg om leker og barns utvikling.

Mer lek i hagen
10. april 2024

Slik innreder du hagen til lek

Barn vil oftest helst være der vi er - også ute i hagen. Her har vi samlet de beste tipsene våre til hvordan du innreder til massevis av lek i hagen - og kaffe til deg selv i solen.
Barn som leker utenfor hver dag
10. april 2024

Lag en kurv med morsomme uteleker. Slik gjør du.

Dette innlegget vil inspirere deg til å lage en skjønn kurv med uteleker. Den kan du ha stående rett ved den døren som fører ut i friheten og det grønne. Når utelekene er lette å få fatt på og rydde opp igjen blir det fort en del av hverdagen å være utenfor å leke hver dag. Bare 20 minutter utenfor får barnet ditt til å trives bedre, samtidig med at man kan finne nye venner i gaten eller i gården. Hvem vil være med å hoppe hoppetau eller trikse med en yo-yo?

Legger Påskeharen påskeegg?
19. mars 2024

Legger Påskeharen påskeegg?

Barn er ikke så lette å lure. På et eller annet tidspunkt vil du bli spurt om hvorfor i all verden påskeharen legger egg. Eller hva de to tingene har med hverandre å gjøre.

Plutselig avsløres du som en biologi-analfabet som ikke har den fjerneste anelse om hvorfor du i årevis har fortalt at en hare kommer med påskeegg med godteri i. 

Hvis du vil ha en virkelig god og fornuftig forklaring på hvor påskeharen kommer fra, hvorfor den legger, eller gjemmer, påskeegg og om det faktisk er en kanin eller en hare, så les videre hos Leketantene på bloggen her.

Påske for barn: Hva skal vi gjøre (og hva betyr påske)?
14. mars 2024

Påske for barn: Hva skal vi gjøre (og hva betyr påske)?

Jippi, det er påskeferie!! Eller har dere allerede startet med påskeegg, påskepynt og påskeleker lenge før? Les den store guiden vår om påskeaktiviteter med barn. Og finn ut av hva påsken egentlig betyr.

Lær å ri på kjepphest. 10 fordeler og 3 morsomme leker
14. mars 2024

Lær å ri på kjepphest. 10 fordeler og 3 morsomme leker

Hvorfor har kjepphester blitt så populære? Og hva kan man egentlig leke med en kjepphest? Få mange ideer og lær mer om kjepphester, tilbehør og les de 10 fordelene ved å gå til kjepphest-ridning her.

Læring når bæsj og promp er det morsomste i verden
2. februar 2024

Læring når bæsj og promp er det morsomste i verden

Bruk barnet ditt sin fascinasjon for promp og bæsj til å få læring inn i hverdagen på en morsom og engasjerende måte. Leketantene mener at motivasjon er avgjørende for læring. Hvis du tar utgangspunkt i barnets interesser, vil motivasjonen for å lære komme av seg selv.

Slik innretter du barnerommet til lek inspirert av Montessori
13. desember 2023

Innred barnerommet til lek

Bruk en dag på å gjøre barnerommet om til en inspirerende leke-oase. Få 9 tips til Montessori-inspirert innredning av barnerommet og gjør det til en felles innsats å få orden i lekehaugene. Les innlegget her.

Barn kan berolige seg selv
23. oktober 2023

Hjelp, barnet mitt tygger på alt

Opplever du at barnet ditt tygger, gomler og suger på ermer, gensere, puter, blyanter og alt mulig annet?

Da kan det hende at et sensorisk tyggeredskap er en god idé.

Les guiden vår om barn med tyggebehov og hvordan du velger riktig sensorisk tyggeredskap på bloggen vår her. 

Øv sosiale ferdigheter til Halloween
12. oktober 2023

Bli god til vanskelige Halloween-situasjoner: 12 gratis quiz-kort.

Halloween er et møte mellom barn og mange forskjellige typer hjem. Kanskje til og med i litt uvante klær. Det kan være et sosialt utfordrende arrangement som både du og barnet ditt håndterer bedre med litt forberedelser. Så bruk de 12 situasjonskortene våre til å øve opp de sosiale ferdighetene til Halloween med et morsomt rollespill eller en quiz. Så er sjansen for en god og uhuu-hyggelig kveld stor!

Tipps til høstferieaktiviteter
10. oktober 2023

Gi barnet ditt 5 eventyrlige høstferiedager (uten å reise)

Her får du en plan av Leketantene til 5 eventyrlige dager i høstferien, som hverken krever boardingpass eller koronavaksinasjoner. Dager med samvær og morsomme øyeblikk i ditt eget tempo, hvor dere kan utforske verden på en annen måte enn ved å fysisk reise ut i verden.

Men utforskning er det fortsatt, og dagene vil gi dere et annerledes perspektiv på omgivelsene. Både indre og ytre.

Dere kommer vekk fra hverdagen, og det er akkurat det vi alle sammen har bruk for. 

Les her og bli inspirerte.

Se alle de forskjellige digitale lekene
15. september 2023

Interaktive leker er både ekte og digital lek

Det er fantastiske måter å leke med den digitale verden på, hvor leken foregår som en kombinasjon av fysiske figurer og en app. Les alt om digital lek og de nye AR-spillene her på bloggen. Hva står AR for? Det kan du også lese mer om.

Musikk er hjernegymnastikk
31. august 2023

Musikk er hjernegymnastikk

Det er herlig å lage musikk og rytme sammen med barn og barna lyser alltid opp når de hører musikk og sang.

Men hvorfor sier vi på Lekeakademiet at musikk er hjernegymnastikk?

Finn ut hvorfor barnet ditt lærer språk bedre, samarbeider og rett og slett blir mer glad av å spille musikk - uansett hvordan det høres ut.

Velg den beste sparkesykkelen til barnet ditt
17. august 2023

Guide: Velg den rette sparkesykkelen til barnet ditt

Det kan være litt av en jungel å velge den beste sparkesykkelen til barnet ditt. Skal den for eksempel ha to hjul eller er det bedre å ha tre? Skal det være en transportsparkesykkel eller en for å lage triks. Og hvordan er det nå med luftdekk vs skumdekk? Du kan lese mer om alt dette her.