Lekeakademiets nettbutikk med fokus på lærende og utviklende kvalitetsleker

Lekeakademiets nettbutikk med fokus på lærende og utviklende kvalitetsleker

Da Ann og Jane åpnet Legeakademiet i 2005 i Danmark var det med en ambisjon om å gjøre det mulig å kjøpe leker som utvikler barnas ferdigheter. Den gang var det mest noe man bare kunne få i utlandet.

I 2017 ble nettbutikken utvidet og Lekeakademiet åpnet sine virtuelle dører til de norske kundene sine.

Med sterk vilje og lidenskap har Ann og Jane jobbet hardt og i dag er vi den største nettbutikken innenfor vår nisje: Leker som gjør barn klokere.

Nedenfor kan du lese mer om hvem vi er, om bedriften vår og hva vi tror på.

Vår visjon:

Vi er en nettbutikk med en klar mening om hva som bidrar til en positiv utvikling hos barna våre. Holdningen vår er konsekvent og den har stor betydning for hvilke typer leker som vi velger å ha i sortimentet vårt.

På Lekeakademiet.no finner du ganske enkelt bare leker og hjelpemidler som utvikler barnas ferdigheter og er 100% sikre å leke med. Hvis lekene brukes, vedlikeholdes og oppbevares etter veiledningene så kan du være helt sikker på at barnet ditt bare får positive opplevelser med lekene som er kjøpt hos oss.
Vi formulerte for mange år siden Leketantenes 8 tips til en god og utfordrende barndom.

De kan du lese her:

  1. Barna lærer av å slå seg litt. Hvis vi pakker lekeplassene, barnerommene og barnemiljøene for mye inn så tar vi viktig læring vekk fra barnet. Hver gang barn slår seg, registreres viktig viten i kroppen. Viten som med tiden blir til erfaringer. Viten om begrensninger og dermed også om det neste utviklingstrinnet deres.
  2. Vi skal slå barna våre i Ludo. Barna skal lære å takle nederlag. Mange studier viser at de som kan klare å reise seg etter et nederlag kommer lengst her i livet. Hvis vi alltid lar barna våre vinne så vil de få det første nederlaget utenfor hjemmet isteden, hvor vi ikke har mulighet til å guide dem i hvordan man reiser seg igjen.
  3. Vi skal lære barna våre å klare seg selv alt etter alders- og utviklingstrinn. Det å knyte skolisser, vente på tur, smøre en brødskive, å lytte, å delta i samtaler, å sykle, å vise omsorg. Hvis barna har lært dette allerede så vil de få en mye enklere skolestart og kan konsentrere seg om alt det viktige og ikke risikere å bli satt bakerst i rekken i forhold til gruppen.
  4. Vi skal ta og gi barna våre passende forstyrrelser, som filosofen Humberto Maturana sa. Når vi skal stimulere barna sanse- og motorikkmessig er det en hårfin balansegang. Barnet skal nemlig ikke ha en utfordring som er så stor at han/hun mister motet. Til gjengjeld skal den være tøff nok til at det fremdeles er en utfordring. Vår erfaring sier oss at barna kan mer enn foreldrene tror de kan. Så lenge barnet ditt får masse kjærlig støtte underveis, så kan du godt sette lista høyt.
  5. Litt søling gjør ingenting. Jo mer møkkete barnet ditt er når solen går ned jo mer har han/hun lært. Vær begeistret når ungene kommer hjem med maling i håret, flekker på klærne og grønske på knærne. Det er et godt bevis på at barnet har utfordret seg i løpet av dagen og lært noe nytt.
  6. All læring starter med nysgjerrighet. Vær glad for alle de “hv-spørsmålene” som barnet bombarderer deg med og til læringsmaterialer og leker dere har til rådighet som utfordrer nysgjerrigheten. Prøv å motiver barnet ditt til å finne ut hvorfor/hvordan/hvor/hva på sin egen måte, og la være med å rette. Spør istedenfor.
  7. Sosiale ferdigheter er viktigere enn ABC og 123 før skolestart. Vi selger mange flotte bøker og spill som er velegnet til skoletrening i ABC og 123, og de er superfine å ha med på turen eller til å gi nysgjerrige barn for å kunne øve seg litt ekstra hjemme. Men selve evnen til å være i et fellesskap, den er viktigere. Sosiale ferdigheter læres ikke foran en skjerm eller en bok. Det tilegner vi mennesker oss når vi er sammen med andre om aktiviteter både ute og inne.

Hvordan alt begynte:

I 2005 hadde vi små barn begge to. Siden den gang har våre tilsammen 5 barn deltatt i Lekeakademiet som lekepiloter og prøvekaniner. Vi startet opp hjemme med en god idé, vi har jobbet hardt og det gjør vi fortsatt. Men vi sørger også alltid for at både vi og våre kjære ansatte har en fornuftig balanse mellom familie- og arbeidsliv.

Hva er en leketante?

Hos Lekeakademiet kaller vi oss for leketanter. Med det begrepet ønsker vi alle å være en som både er i øyenhøyde med barnet ditt og med deg som forelder. Leketantene velger nøye ut de beste lekene ut fra årevis med erfaring, og vi veileder deg alltid ut fra den nyeste kunnskapen om barns utvikling og behov. En leketante er opprinnelig et begrep med litt forskjellige betydninger i de 6 land hvor Lekeakademiet finnes. For oss betyr det en klok, kjærlig og kanskje en litt sprø person som både kan sørge for tørre sokker på en kald dag og løpe rundt med klovnenese på butikken. En som kan bake alfabetkjeks, spille monsterbowling og øve på gangetabellene med kongler. Fortelle eventyr, sykle baklengs og sette i gang fellessangen. Vi håper at vi som leketanter kan gjøre en positiv forskjell når det gjelder lek og læring for barnet ditt.

Kontakt oss:

Tlf. 23 96 51 58 – vi har åpen alle hverdager kl. 8.30-16.00

Chat - hverdager kl. 8.30-16.00

Epost: post@lekeakademiet.no


Brreg nr. 916 855 966

Bank: Nordea, konto: 6021.05.18161