Hvem er leketantene og lekeonklene

Vi er som en stor familie på 8 personer, som holder sammen i tykt og tynt. Til sammen er vi Legeakademiet/Lekeakademiet – hver for seg er vi pongtonger, som holder skipet oppe, som man sier ;-)

Vi har hvert vårt spesiale i Legeakademiet/Lekeakademiet, som vi er nerder innenfor. Det tror vi gir den beste virksomhetssammensetning… Altså, at man kan noe ingen andre kan.

(Sett inn bilde)

Lotte – produktprofessor, tekstskribent, nyhetsbrevtryllekunstner og blogger

Grit – SoMe- & SEO-jonglør, bestemmefranz, butikkbestyrer, kamerakvinne, idemager & inspirator

Monica – kundeveiviser, problemknuser, smilende Sussie & stort lekebarn

Daniel – innkjøpsguru, deleformann, analysemester & den som styrer innkjøpslisten  

Knud – Tallknuser, venn med banken & han som løfter pekefingeren når vi skeier ut for mye

Jane – Lekesjef, venstre hjernehalvdel & Maskinmester

Ann – Lekesjef 2, høyrehjernehalvdel & Sirkusdirektør

Elvis og Sif – Små kontor-bomullshunder, som bjeffer som bare pokker når vi får besøk, men er veldig gode klemmebamser, når man har bruk for det og vi andre ikke har tid. Ligger for det meste på ryggen med bein i alle retninger.  

 

Hva vi tror på

Leketantene har mange holdninger – til mange ting. Det er viktig når andre skal kunne merke oss og spesielt når man er en nettbutikk (og der virret den første av de før omtalte holdningene så mye i hodet :-))

Blant holdninger til hvordan vi som foreldre skal nyte nuet og ikke gå opp i om alt er pent, men mer om det har vært morsomt til at det uperfekte mange ganger er finere enn det perfekte, til at vi alle skal huske å smile og hilse på folk vi ikke kjenner i køen, på gaten og i bilen, til at man som virksomhet skal oppføre seg som man selv ønsker å bli behandlet, til hva som er viktig når man skal starte en virksomhet og kaster seg ut som selvstendig også en masse andre ting vi ror på når det gjelder barn.

Her kan du tygge på noen av våre mange holdninger, så DU også kan merke hvem vi er (noe er satt litt på spissen, for det er mange ganger her hvor man merkes enklest!):

Leketantene tror på, at:

1. Barn skal slå seg – så de blør, får merker og gråter. Hvis vi pakker lekeplassene, barnerommene og barnemiljøer for mye inn, tar vi viktig læring vekk fra våre barn. Hver gang våre barn slår seg, registrerer de viktig viten i kroppen. Viten som med tiden blir til erfaringer. Viten om deres begrensninger og dermed også om deres neste utviklingstrinn.

2. Vi skal vinne over våre barn i Ludo. Våre barn skal lære å håndtere nederlag. Det er en (viktig) del av livet. Vi opplever dem nemlig alle sammen (nederlagene) – i større eller mindre grad. Mange studier viser at dem som kan finne ut av å reise seg etter et nederlag, kommer lengst i livet. Hvis vi alltid lar våre barn vinne, får de i stedet deres første vederlag ute av hjemmet, hvor vi ikke kan guide dem i hvordan man reiser seg igjen.

3. Vi skal lære våre barn å binde deres lisser, at de ikke må avbryte, at de skal vente på tur, at de skal klare det selv, kunne motta beskjed og utføre det som blir sagt. Hvis våre barn kan disse tingene, får de langt enklere skolestart, hvor de kan konsentrere seg om alt det viktige og ikke blir satt bakerst i rekken i forhold til gruppen.

4. Vi skal utsette barn for «ekte toner». Våre barn er langt mer utviklete enn vi voksne er når det kommer til musikalitet, rytme og sangstemmer. Når vi kjøper musikkinstrumenter «for moro» (de vi leketanter kaller «støyinstrumenter), ler vi av våre barns potensiale. Et barn skal ha de riktige og ekte tonene. 

5. Våre barn kan mye mer enn vi tror. Når vi skal stimulere våre barns sanse- og motorikkmessigt, er det en veldig fin balansegang. Ditt barn skal nemlig ikke ha en utfordring, som er så hard at han/hun mister motet. Til gjengjeld skal den være hard nok til at det fortsatt er snakk om en utfordring. Våre erfaringer sier oss, at barn kan mer enn deres foreldre tror de kan. Så lenge ditt barn får masse av kjærlig støtte underveis, kan du alltid sette baren høyt.

6. Jo mer skittent ditt barn er når du henter det fra barnehage eller skole – jo mer læring har ditt barn fått. Og læring er erfaring. Så vi skal stoppe med å putte gutter og jenter i klær som ikke kan bli skittent og hullete. Vær i stedet begeistret når ungene kommer hjem med maling i håret og på klærne og gressflekker på knærne. Det er et synlig bevis på at ditt barn har utfordret seg selv i dag og lært noe nytt.

7. Alt starter med nysgjerrighet. Hvis vi ikke er nysgjerrige, får vi ikke innovativt samfunn… For hva starter innovasjon med? Det starter med å ville løse et kjent problem på en ny måte. Ja, men hvis vi ikke er nysgjerrige etter å forsøke, å prøve det å tenke annerledes og stille en masse spørsmål, så blir vi aldri et innovativt samfunn.

8. Det viktigste er IKKE å lære ditt barn ABC eller 123 før skolestart. Det viktigste er at du lærer ditt barn sosiale ferdigheter.

9. La en voksen sitte ved bordenden når dere spiser. Når et barn sitter ved bordenden (hvor begge foreldre kan hjelpe barnet) gir vi barnet en alt for stor rolle og for stort et ansvar i familien. Hvis barnet i stedet er en del av flokken og det er en voksen som bestemmer og sitter for bordenden, gir det ditt barn roen til å konsentrere seg om sin egen utvikling.

10. Både mor og far har en like stor rolle i barnets liv de første par månedene. La far leke med barnet på sin egen måte – uten å sette begrensninger – og la mor legge barnet og nettopp ikke være voldsom. Det er viktig at begge disse rollene utspilles tidlig i barnets liv. Ingen foreldre skal sette begrensninger for hverandre, da begge sider bidrar med like viktige erfaringer for barnet.   

 

Hvordan det startet

Det startet som en idé. Det gjør de fleste startups jo og det tok noen år før den idéen fikk et navn og vi fant ut av at det skulle være 100% online.

Lageret startet vi i en reol i et spiskammer og butikken var en scannet løsning. Vi arbeidet ved siden av begge to og ringte tilbake til de kunder som ringte inn i våre spisepauser. Vi hadde en leverandør og satt de første mange måneder og trykte «oppdater» i vår backend, for å se om det var kommet ordre inn. Med tiden fikk vi flere bestillinger, våget å gi slipp på våre jobber, tok sjansen og bestilte 2 stk. varer hjem, når vi hadde solgt 1 stk. også gikk det videre fremover fra der.

Vi føler ikke, at vi arbejdede dag og nat uden at se vores mænd og børn. Vi føler heller ikke, at vi mistede kontakt med omverdenen, fordi vi startede webshop, som så mange andre virksomhedsejere taler om. Vores tilsammen 5 børn var legepiloter og testbabyer og vi havde dem med, når vi skulle på messe eller tælle lager op.

Sådan startede vi – i dag er vi flere, har flere varer, har større lokaler og har flere ordrer. Men vi er stadig bare Ann & Jane, der fik en god idé og har fulgt den lige siden :-)

 

Hvordan vi bidrar

Vår holdning er at vi alle skal bidra i det omfang vi er i stand til. For oss leketanter har det betydd mange forskjellige typer samarbeid gjennom årene. Fra leker som ble sendt med til barnehjem i Sør-Amerika, til innsamling av leker til familier med handikappet barn i Romania. Vi har samlet inn til Danske Røde Kors, vi har donert til Danske Børnehjælpsdagen, Ønskefonden, krisesenter og barnehospital. Vi donerer og setter i gang samarbeid hvor det gir mening og på tidspunkter hvor vi ar mulighet for det. Vi er kun en liten smule sammenlignet med andre, så vi gjør så godt vi kan og til dem hvor vi tror det gjør den største forskjellen.

Lige nu har vi et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

(((Det kan du lese mer om her:)))

I 2017 inngikk Legeakademiet/Lekeakademiet et samarbeid med danske Folkekirkens Nødhjælp for å skape oppmerksomhet rundt ALLE barns rett til sikker lek og samtidig bidra til innsamling av donasjoner til Folkekirkens Nødhjælps prosjekter.

Vi arbeider for å sikte at alle barn får mulighet for å utvikle seg og bli stimulert til bedre læring, uansett hvilken verdensdel de lever i. I verdens brennpunkter kan det kun la seg gjøre hvis man sikrer sikker lek først. Deretter kan arbeidet med å utvikle barn til å bli hele individer først begynne. 

Prosjektene, som vi støtter, handler derfor om rydding av miner, om safe rooms, hvor barn får behandlet deres traumer og sist, men ikke minst, undervisning i og formidling av hvordan man identifiserer ueksplodert ammunisjon, da barn er utrolig utsatt, fordi minene ligger der hvor de leker. 

Hønen Hope
Samarbeidet med Folkekirkens Nødhjælp har i første omgang resultert i en påskekampanje som er sentrert rundt Hønen Hope. Hope er en heklet høne som Legeakademiet har utviklet i samarbeid med Doris Kjeldsen fra Vildbjerg, Danmark. Doris har gjennom 15 år arbeidet som frivillig i en av Folkekirkens Nødhjælp gjenbruksbutikker og står bak designet av Hope. Hun har dessuten heklet den første porsjonen høns til Legeakademiet.

Hønen Hope kan kjøpes via Lekeakademiet.no og koster 132 kr. Når man kjøper en høne går pengene til Folkekirkens Nødhjælp, som for hver solgt høne kan donere 3 kyllinger til en familie i et av verdens fattigste land, f.eks. Kambodsja eller Nepal. Kyllingene er en for for hjelp til selvhjelp, da de mottakende familiene til dels får mulighet for å skape seg en langtidssikret inntektskilde, samt sikre seg selv en mer proteinrik kost.

Positiv mottakelse og litt av en "høne"-pine
Da vi presenterte Hønen Hope for Folkekirkens Nødhjælp ble den møtt med stor begeistring! Og konseptet er gått fra å være en liten innsamlings-gimmick via Legeakademiets nettbutikk til nå å bli markedsført via alle Folkekirkens Nødhjælps kanaler. Man kan si at vår lille «fjær» i form av Hønen Hope nå forhåpentlig blir til VELDIG mange kyllinger!

(((Skal vi skrive beløp her og at den skytes i gang igjen i påsken 2019? – resultatet av påsken 2018!!!???)

Med den store interessen og begeistringen betyr også at vi endte i litt av en «høne»-pine! For selv om Dorisk hekler, kan hun på ingen måte nå å følge med etterspørselen. Derfor søker vi heklegrupper. Vi leverer oppskrift, garn og fyll til hønsene. Hvis man sitter hjemme som privat og har en hekler i magen, noen rester liggende og vil være med til å gjøre en forskjell, så kan man også være med.

Interesserte heklegrupper og privatpersoner kan kontakte Legeakademiet for å høre nærmere og for å melde seg som frivillig. Av hensyn til logistikken er både enkeltpersoner og grupper nødt til å forplikte seg til å lage minimum 10 høns.

Kontakt Ann Riemer på e-post: info@legeakademiet.dk.

Journalister som er interesserte i å høre mer om prosjektet er også velkommen til å kontakte Ann Riemer på e-post: ann@legeakademiet.dk eller telefonnummer +45 20 22 26 28 

Støttemuligheter
Vil du støtte vårt samarbeid med Folkekirkens Nødhjælp? 

På nettbutikken kan du donere 36 kr eller 68 kr, samt støtte med 132 kr ved kjøp av Hønen Hope. Gå til nettbutikken her.

Takk til våre frivillige heklere
Det er ikke kun Folkekirkens Nødhjælp som har tatt varmt imot våre prosjekter med Hønen Hope. Det har veldig mange frivillige heklere også allerede. Og uten heklere – ingen høner! Så til dem skal det gies en KJEMPE STOR takk! 

- Lise Petersen, Helsingør
- Anny Petersen, Fredensborg
- Maj Jørgensen, Espergærde
- Tine Botte Lett, Hornbæk (I Knit) (mulighed for at komme og hækle i grupper)
- Pernille Riess Robertson
- Sognegården i Hørsholm (strikkecafé åben for begyndere og erfarne)
- Lisa, Hamlet Nørklehold, Helsingør (tager med glæde imod nye hæklere)
- Sanne Møller Nielsen, Helsingør/Espergærde Bibliotek
- Lis Petersen, Hornbæk
- Annette Skovshoved, Helsingør
- Helle Seide, Farum


Hvem er lekesjefene?

Her er vi…. (fotos)

Jane Vestergaard og Ann Riemer. Yin & Yang pleier vi å kalle oss, for til sammen er vi en helhet, men med hver sine spisskompetanser. Vi er høyre og venstre hjernehalvdel – business og kreativ…

Vi kommer fra hver vår bakgrunn som selvstendig og lønnsmottaker, men tok hoppet ut i Legeakademiet i 2005.

Vi forsøker å stå på mål for at en hverdag som selvstendig også skal være fylt med smil, latter og en løs tone, og vi har holdt fast i at en av grunnene til at vi er blitt selvstendige er at vi har en frihet til å gjøre det vi vil (som godt nok ofte er å utvikle Legeakademiet/Lekeakademiet). Vi har alltid arbeidet etter at man aldri kommer foran ved å gå i andres fotspor. Derfor er det kun en duo som oss og det er kun en type Legeakademiet/Lekeakademiet.

Vi holder ikke øye med på hva andre gjør, for vi tror alltid på at alt kan la seg gjøre for den som har viljen og lar oss aldri skremme av noe eller noen som er større eller sterkere enn oss. Vi merker etter når vi tar beslutninger og vi forsøker å være så nærme med våre kunder som det overhodet er mulig, når man er en nettbutikk som oss. Derfor er det blant annet oss som tar telefonen etter kontortid, hvis du ringer inn.

Vi går aldri på kompromiss med åre holdninger til kvalitet, miljø og læringspotensialet og vi tar heller en for laget enn å gjemme oss bak skjermen.

Våre ansatte betrakter vi som familie, som vi selvfølgelig hjelper (unntatt hvis de skal flytter … sier det bare…) og støtter og som vi ALLTID står på mål for.

Hvis du vil vite mer om oss eller har bruk for å komme med noe, så skriv til oss direkte:

Jane eller Ann.

Smil fra lekesjefene


Hva kan vi gjøre for deg?

Først og fremst kan vi gi ditt barn noe ordentlig leketøy! Leker du trygt kan overlate til ditt barn uten å være bekymret over miljø, sunnhet og etikk. Vi garanterer nemlig at våre leker oppfyller de strenge kravene rundt råmateriale, f.eks. at det skal farges med giftfri maling og at det er ordentlig tre som brukes. En del av våre leverandører sikrer f.eks. gjenplantning av tre fra Østen.

Mye av det leketøyet vi finner frem til kommer fra utlandet, da både USA og Tyskland er lysår foran oss, når det kommer til lærende og utviklende leker. Dette betyr blant annet at en del av våre spill m.m. har veiledninger på engelsk eller tysk. Ved de kompliserte varene oversetter vi veiledningene før de kommer på hyllene – ved andre gjør vi ikke. Du skal dog være klar over at du alltid kan be om en norsk oversettelse av veiledningen til ditt kjøpte produkt.

Med leker fra Lekeakademiet gir du ditt barn leker som fremmer utvikling og læring, samt stimulerer sansene. Kort sagt kan ditt barn leke seg klokere.

Vi legger vekt på at lekene kan brukes individuelt av barnet eller i koselig samvær med voksne for deretter å styrke relasjonene mellom barn og voksen.

Hos oss kan du stille og rolig gjennomgå leker når DU har tid. Vi gjør oss veldig umake med å beskrive hver enkelt vare og samtidig forklare hvilke sanser lekene utvikler. Så det føles som om du står med leken i hånden.

Du kan alltid ringe til oss hvis du er i tvil om noe eller du ønsker rådgivning rundt hvilke leker og babyleker som passer best til ditt barn. Telefonnummeret er 23 96 51 58 og e-posten er post@lekeakademiet.no – vi har minst en leketante- eller onkel med et barn på samme alder som det barnet du skal kjøpe til og høyst sannsynlig også en som har stått i samme dilemma :-)


Kontakt oss

JAMEN GOD DAG GOD DAG...

SÅ flott at du ville komme innom. Hva kan vi hjelpe deg med å hjelpe oss med å hjelpe deg med? 

Skriv eller ring til oss:

Telefon: 23 96 51 58 - vi svarer hver dag fra kl. 8-16

E-post: post@lekeakademiet.no – her skal du maks vente 12 timer og 17 minutter (men de aller fleste gangene svarer vi innenfor 57 minutter).

Da vi er en e-mærket virksomhet, har du som forbruker også alltid adgang til e-mærkets forbruker hotline. Dem kan du få tak i på tlf. +45 44 85 85 90 til generelle spørsmål om e-handel.

Du kan også besøke oss på våre kontorer i Danmark hvis du er i nærheten. Men du skal være klar over at vi ikke har en butikk med en masse varer på hyllene. Adressen under her er våre kontorer, hvor vi har en del varer, som du kan komme og se på og naturligvis kjøpe. Hvis du leter etter en bestemt vare, så ring gjerne til oss og spør om den er der… Det er så kjedelig å kjøre forgjeves.

Kontor / Administration
Legeakademiet ApS
Ved Klædebo 12 E
2970 Hørsholm
Danmark

Lager
Legeakademiet
C/O Postens Godssenter
NO 0060 OSLO

Tlf. 23 96 51 58 / post@lekeakademiet.no

www.legeakademiet.dk

www.lekeakademiet.no

Brreg nr. 916 855 966
Bank: Nordea, konto: 6021.05.18161

Lager: 
Alle varer sendes til Norge fra vårt sentrallager i Danmark. Vi benytter Bring til levering over hele Norge. Det er dessverre ikke mulighet for å hente varer hos vårt lager, da det er et lager hvor mange andre virksomheter også sender fra med tilhørende lastebiler og palleløftere som suser rundt som i en maurtue.