Tren krea-fitness med Lekeakademiet. Har du 10 tommeltotter?

4 tips til krea-fitness
16. mars 2023

Krea-fitness for nybegynnere og fomlete fingre.

 

Er du og barnet ditt kreative? Har du bruk for litt hjelp til å skape noe sammen med barnet ditt? Så finner leketantene en enkel måte dere kan komme i gang på.

Mennesket har alltid uttrykt seg gjennom kreativitet. Kreativ lek ligger dypt i oss. Kreativitet er ikke bare kunst, det er alle handlinger som handler om å finne på. Evnen til å finne på noe nytt eller gjøre noe på en annen måte er grunnen til at vi oppfant hulemalerier, buen, hjulet og flatskjerms-TVen.

Kreativitet er en ferdighet som gjør livet morsommere og styrker evnen vår til å improvisere når livet overrasker oss. Kreativitet gjør oss mer robuste, gir oss selvtillit og kan bygge broer mellom mennesker i mange ulike livssituasjoner og fra mange ulike bakgrunner. Fra et samfunnsperspektiv er kreativitet helt grunnleggende for innovasjon, som nettopp betyr å finne på. Vi mennesker trenger virkelig å bevare og styrke evnen vår til å oppfinne ting, for å løse utfordringene samfunnet og planeten vår står overfor. Og for å gjøre livet på jorden til det eventyret det faktisk kan være.

Når I tegner, kan det være en del af jeres daglige krea-fitness.Når I tegner, kan det være en del af jeres daglige krea-fitness.

Kreativitet er en muskel som kan trenes til å bli sterkere.

Barn elsker å være kreative, både med gjørme, tegnesaker og ansiktsmaling. Barn elsker å prøve alle mulige smarte påfunn fra sosiale medier, skolen, barnehagen eller TV. De fyker rundt og bruker ting på helt andre måter enn du hadde forestilt deg. Det er heller ikke alltid de skiller mellom vegger, armer, skapdører og et stykke papir som gode overflater til å utfolde seg kreativt på.

Men noen av oss voksne har ikke lenger motet til å være kreative. I voksenlivet kan det føles fjernt å skape noe ut av løse luften med en klump med modellervoks.

Da er det på tide å trene kreativitetsmuskelen med krea-fitness!

Kreativitet er en muskel som blir sterkere ved bruk. Heller litt og ofte enn lenge og sjelden.

Træn Kreafitness bare 10 minutter om dagenTræn Kreafitness bare 10 minutter om dagen

Få de enkle tipsene våre til krea-fitness

Leketantene kjenner godt til følelsen av å måtte tvinge seg selv til å tegne ett eller annet en ettermiddag når man bare IKKE er i humør til å være kreativ. Det er skikkelig kjipt.

Men vi har funnet ut at krea-fitness er løsningen. Tenk på 10-20 minutter med kreativ lek med barnet ditt som fitnesstrening: øvelser som gjør kreativitetsmuskelen sterkere. Ikke tenk på resultatet, bare vær til stede og tegn, mal, strikk, knyt, brett, bygg eller modeller. Etter noen ganger vil du merke at du blir mer og mer kreativ.

I krea-fitness-kategorien vår har vi samlet fine og lett tilgjengelige kreative ideer, hvor du kan kjøpe materialene samlet og ofte med en fil med instruksjonene, som kan lastes ned.

Men hvis du trenger ekstra hjelp til å komme i gang med krea-fitness, kommer vi her med noen enkle tips til krea-fitness for nybegynnere. Eller til deg som vil være mer kreativ med barnet ditt.

Lekeakademiets krea-fitness - 4 tips til å komme godt i gang med å være kreativ.

1: Involver barnet ditt som ekspert.

Det er en stor ting at barnet ditt får lov til å være den som er god på krea-fitness. Dette er en fantastisk mulighet til å vise at du ikke er ekspert på alt og også må øve deg. Akkurat som barnet ditt må når det er noe som er vanskelig. Så vær åpen om at du er på nybegynnerlaget i krea-fitness og gleder deg til å komme i bedre kreativ form.

Aksepter at det ikke handler om resultatet, det handler om å komme i gang. Når du skal komme i god fysisk form begynner du vel ikke med å løfte på dypfryseren heller vel?

Avtal med barnet ditt at nå skal dere prøve noe nytt – og skap en morsom og koselig stund på for eksempel 15 minutter noen ganger i uken. Sett av tid og begynn å glede deg til en hyggelig stund sammen med barnet ditt.

2:  Hjelp utenfra er en god ting.

Kjøp kreative sett eller sett hvor andre har satt sammen alle materialene og en god guide. Ta en titt i samlingen av sett i krea-fitness-kategorien vår. Da slipper du å sitte ved bordet og stirre på et hvitt papir uten å kunne tegne en stakkars måke engang.

Går det fortsatt tregt? Mange biblioteker arrangerer gratis kreativitetsarrangementer, hvor du kan sitte i en time og følge instruksjoner med materiellet for hånden, sammen med andre mer eller mindre usikre foreldre. Det er en veldig fin måte å komme over usikkerheten sin på, når man deler den med andre.

3: Variasjon hjelper på kjedelige dager.

Når du har en dag hvor du IKKE føler for krea-fitness, og du ikke kan se deg selv med en klissete eske vannfarger, så prøv å finne et nytt sted å være. Sitt på gulvet, gå utendørs eller sitt ved et annet bord.

Kanskje en annen tid på dagen faktisk passer bedre?

Kanskje det må være litt musikk eller bedre belysning?
Kanskje dere burde utføre dagens krea-fitness ved å tegne på vinduene med krittusjer, lage ansiktsmaling, lage en kakemann/-dame av frukt eller bare ta på neglelakk?

Unngå å ha forventninger til hvor fantastisk en kosestund det skal bli – bare se hva som skjer når dere sitter og gjør noe sammen.

 

4 tips til kreafitness med Legeakademiet.4 tips til kreafitness med Legeakademiet.
På kjedelige dager kan dere variere krea-fitnessen. Å legge neglelakk er også kreativitetstrening.

4: Legg vekk alle enheter og skjermer. 

Helt vekk. Hvis guiden er digital, så last den ned på forhånd og sett telefonen i flymodus slik at du ikke blir fristet av varsler. Det er generelt lurt å lese instruksjonene på forhånd, slik at du har en ide om hva som trengs og om dere kanskje har bruk for flere materialer.

 

Leketantene ønsker deg og barnet ditt mye moro med å komme i kreativ superform!