Selvherdende Pearl Clay til kreative prosjekter fra 5 år

Hva er Pearl Clay og hva kan du bruke det til? Les mer om Pearl Clay nederst på siden.

Handle etter
Butikkalternativer
Pris
-
Angi stigende retning
Vise som Rutenett Liste

1 Produkt

per side
  1. Pearl Clay - Orange, hvit, gul Pearl Clay - Orange, hvit, gul
    Pearl Clay - Orange, hvit, gul
    Hvis det blir hardt så kan du blande i litt vann.
    Spesialpris kr.77,00 Vanlig pris kr.110,00
    På lager - Levering 2-4 hverdager
Vise som Rutenett Liste

1 Produkt

per side

Hva er Pearl Clay?

Pearl Clay høres litt ut som et rockeband, men består av polymer, glyserin og godkjente konserveringsmidler. Pearl Clay er forskjellig fra for eksempel Silk Clay ved at du selv må blande de små perlene sammen med en gele, som minner litt om gjennomsiktig slim. Når du har blandet geleen og perlene, kan du bruke Pearl Clayen din til å pynte og dekorere former eller ting i de fleste materialer. Metall er ofte for glatt til at Pearl Clay fester seg godt.

Pearl Clay stivner i romtemperatur, så HUSK å legg overskuddet tilbake i bøttene. Hvis du ikke ble fornøyd med resultatet, så er det bare å legge det ned i en bøtte igjen, før det stivner.

Noen av dere kan få dårlige erindringer når vi kaller geleen en form for slim. Men bare ta det med ro. Pearl Clay kjøpt hos Lekeakademiet lever naturligvis opp til REACH-forordningen og all lovgivning på området, i forhold til sikkerhet og ingredienser. Alle produktene på nettsiden vår gjør generelt det. Det bør aldri være kundenes ansvar å skulle finne leker og ting til kreativ lek, uten giftige kjemikalier.

Er Pearl Clay veldig klissete?

Nei, det er ikke klissete på hendene å blande perlene med slimet/geleen. Heller ikke å bruke den etterpå, til å dekorere tingene eller kreative prosjekter. Det er faktisk ganske fascinerende hvordan Pearl Clay kan klistre seg fast til nesten hva som helst, uten at det setter seg fast i fingrene.

Selve prosessen med å blande Pearl Clay er også god til å stimulere den taktile sansen/følesansen. Det er sunt for barn å ta på ulike underlag, masser og overflater. Det stimulerer reseptorene som sender meldinger til hjernen om de ulike sansningene. Barn kan være både under- og overfølsomme for berøring. For eksempel kan de ha problemer med å føle smerte når de brenner seg – eller omvendt synes de at den minste berøring kiler eller irriterer huden. For disse barna er det ekstra godt å leke med Pearl Clay, eller andre leker som gir en god stimulering av den taktile sansen.

Elt perler og gelé godt sammen. Så er du klar til å leke og dekorere med Pearl Clayen din.

Hva kan du lage med Pearl Clay?

Du kan lage nesten alt du kan tenke deg. Veldig glatte overflater som metallhårspenner og lignende kan kreve at du legger på litt mosegummi på, før Pearl Clay kan feste seg godt. Men ellers er det bare å sette i gang med å finne på ting. Slip glatte overflater som plast eller bøker med litt sandpapir for å gjøre overflaten ru. Det gjør at Pearl Clay fester seg mye bedre.

Lag små figurer eller dekk til figurer du har laget i Silk Clay. Dekorer favorittboken din som du har slipt litt med sandpapir. Fest Pearl Clay til pennalet ditt, vannflasken eller skoleblyantene. Se om de kan feste seg til baksiden av den bærbare datamaskinen din sammen med mosegummi. Isoporkuler er superenkle å kle med Pearl Clay, og du trenger ikke pusse overflaten med sandpapir først, fordi isoporoverflaten er grov nok.

Hvis du trenger ideer til prosjekter med Pearl Clay, så se alle de ferdige settene våre hvor du kan lage morsomme figurer, romvesener eller ting til jul. Eller lek form-og-gjett, hvor dere skal forme med Pearl Clay i stedet for det gamle spillet hvor man måtte tegne.

Kan du blande Pearl Clay med andre leirer?

Vi anbefaler at du ikke blander for eksempel Silk Clay og Pearl Clay. Men du kan godt dekorere dine Clay-figurer med Pearl Clay. De små perlene kan pryde figurenes kjoler eller fungere som nesebor, morsomme prikker, blomster eller hva dere kan finne på.

Skal Pearl Clay i ovnen?

Nei. Som Silk Clay er Pearl Clay selvherdende ved romtemperatur. Det betyr at du må fjerne dekorasjonen du ikke er helt fornøyd med, for ellers sitter den fast i morgen. Men du kan godt leke med Pearl Clay i flere timer uten at massen begynner å stivne mellom fingrene. Den stivner ikke så fort.

Dekorer de kreative prosjektene dine, og vent så i 24 timer. Da er massen herdet og du kan leke med de morsomme figurene, eller skrive videre i den nå ekstra fine og personlig dekorerte dagboken.

Pearl Clay styrker finmotorikk, fantasi og fargegjenkjenning

Formgjenkjenning, fordypelse og oppfinnsomhet. Det er mange ting ved Pearl Clay som barn kan ha stor glede av. Den er deilig å elte (og høres også morsom ut imens), og den er morsom å forme og bruke på alle mulige måter. Små prosjekter blir fort flotte, og det gir et skudd selvtillit til barnet ditt, som kanskje ikke (ennå) er så fingernem eller tålmodig når det kommer til å være kreativ i mer enn 5 minutter av gangen.

Finmotorikken kommer til verks når de små perlene skal plasseres som prikker på baksiden av Silk Clay-giraffen, eller skal fordeles jevnt på et lerret eller et isoporegg. Og det øver konsentrasjonen hvis barnet ditt blir grepet av prosjektet, og plutselig blir sittende lenge og teste hvordan Pearl Clay kan tas av og på forskjellige materialer og ting fra hjemmet. Kanskje får du den flotteste eggekartongen på veien, som du skal gjenbruke det neste halvåret.