Tacto - Chess

kr.625,00
På lager - Levering 2-4 hverdager
Varenummer
1009-SHIFU035
5 Stjerner på Trustpilot | Fri frakt ved 1.000,-
 • Barnet ditt kan fremme følesansen, noe som øker barnets trygghet og trivsel.
Les mer
Velegnet til:
 • Følesansen
 • Logisk tenking
 • Nysgjerrighet
 • 0 mdr.
 • 3 mdr.
 • 6 mdr.
 • 9 mdr.
 • 1 år
 • 18 mdr.
 • 2 år
 • 2,5 år
 • 3 år
 • 4 år
 • 5 år
 • 6 år
 • 7 år
 • 8 år
 • 9 år
 • 10 år
 • 11+ år
 • Senior
Hva gjør dette produktet spesielt

Brettspillet Sjakk er en favoritt i mange familier. Det brukes ofte også i skolesammenhenger, fordi spillet er en utfordrende måte å jobbe med å tenke taktisk og logisk.

Oppgrader det klassiske sjakkspillet med et dryss teknologi på et begynnernivå. Nå kan barn og besteforeldre spille sjakk sammen på en ny og morsom måte med Tacto Chess. Øv dere sammen på logikk og engelske ord, samtidig med at dere har det morsomt og lærer om sammenhengene mellom teknologi og virkelighet.

Mange barn tiltrekkes av skjermer og IT, og det er ingen tvil om at det å mestre interaktiv teknologi er en viktig kompetanse i dag.

Derfor blir vi på Lekeakademiet begeistret hver gang vi kan presentere en ny form for AR-leketøy i nettbutikken vår. AR står for Augmentet Reality. En opplevelse som forstørres, gjøres mer levende og flerdimensjonal ved hjelp av teknologi.

Du behøver ikke være særlig god til å spille på nettbrett for å spille Tacto Chess. Det er lett og komme i gang, også for nybegynnere.

Det medfølger figurer og utstyr i hver pakke. Dere styrer spillet ved å flytte figurene rundt på skjermen.  App'en oppfatter figurenes bevegelse og forandrer spillets gang. Spillet lager nye utfordringer alt etter hvordan dere velger å spille med de fysiske figurene.  Det finnes forskjellige varianter av Tacto. Hver variant har sine egne figurer.

Velg barnets nivå i spillet.

Etterhvert som dere spiller, stiger vanskelighetsgraden.

Det finnes hundrevis av forskjellige nivåer i hver pakke med Tacto. Derfor kan det ikke bare gjennomføres på 30 minutter, selv om det virker lett til å starte med.

Når dere spiller Tacto Chess kan dere velge forskjellige scenarioer, f.eks. med morsomme aper som samler bananer som sjakkfigurene må bære rundt på. Eller et godteri scenario, som gjør at det blir en sukkerspinnende opplevelseå spille sjakk. Men ta det helt rolig, dere får hverken hull i tennene eller klistrete fingre av å spille Tacto Chess. Grunnleggende er det nemlig fortsatt det klassiske sjakkspillet dere spiller, bare pyntet opp med små historier og morsomme figurer, og en bakgrunnshistorie som forandrer seg alt etter barnets nivå.

Sånn fungerer Tacto:

1: Sett de to rammene på hjørnene av nettbrettet ditt.

2: Last ned den gratis app'en som hører til Shifu Tacto, enten i Google Play eller App Store - og velg den Tacto-pakken du har kjøpt.

3: Lag en profil til barnet ditt og registrer barnets nivå, så spillet tilpasser seg den riktige vanskelighetsgraden.

4: Velg om dere vil lære å spille sjakk helt fra bunnen, og om dere vil spille mot hverandre to og to, eller om dere vil spille mot en virtuell motstander. Så starter spillet.

I Tacto Chess flytter dere på figurene på skjermen ved å markere f.eks. Dronningen med den fysiske brikken. Så viser spillet hvilke muligheter Dronningen har til å flytte på seg i spillet. Deretter markeres det feltet som dere vil flytte Dronningen til med den fysiske brikken. Så skjer det forskjellige ting på skjermen. Hvis Dronningen slår en av motstanderens brikker, så vises kampen på en morsom måte på skjermen.

Alt etter hvilket Tactospill dere spiller kan man øve seg på å telle, regne, strategi og taktikk, å vente på tur, sekvenser og koding, og logikk. Se de andre Tacto-variantene samt resten av AR-spillene våre fra Shifu. Bruk søkefunksjonen i toppen av nettbutikken vår.
Du finne også de andre AR-spill fra Shifu her.

Tacto er på norsk og engelsk og har noen forklaringer i starten samt litt engelsk snakk underveis, noe som gjør spillet til en mer livlig og morsom opplevelse. Det er best at en voksne hjelper. Når spillet er i gang er det veldig intuitivt og lett å spille, selv hvis barnet ditt ikke er så godt til engelsk enda.
Tacto Chess er utviklet til barn fra 6 år. De underholdene elementene og figurenes fortelling blir morsommere hvis barnet ditt har en grunnleggende engelskkunnskap.

I esken finner du:

12 sjakkfigurer, 6 hvite og 6 sorte

2 rammer

Tacto kan brukes med følgende enheter:

IOS: iPad 5 og nyere. (iPad mini 1 og iPad 2 støttes ikke.)
Android: Versjon 5 og nyere.
Android-nettbrett: 7 tommer og over, minimum 2 GB RAM. (Samsung Tab A, S5e og S7+ støttes ikke)

Amazon Fire: HD 10 (2021). (Brann 7 støttes ikke).

Aktiviteten er ferdighetsutviklende og kjempe bra for trivselen til barnet ditt:

 • Styrker barns følesans, og det øker barnet ditt sin trygghet og trivsel.
 • Styrker og trener logisk tenkning.
 • Flott til det nysgjerrige barnet.

Velegnet til barn i alderen fra 6 år.

Et spill med klare rammer er en avgrenset aktivitet, som er elsket av mange barn . Som motsetning til vill lek med vennene på skolen eller i barnehagen, så er det fint å fordype seg i en aktivitet hvor ikke alt er til forhandling. Et spill har regler og det kan være en lettelse.

Samtidig kan barnet ditt få erfaring med å tape. Vår anbefaling er nemligat du ikke (alltid) lar ungene vinne, når dere konkurrerer. Lær barna å tåle skuffelsen sammen med deg og i trygge rammer. Det gjør barna robuste, når de til senere, hvor du ikke har mulighet for å skjerme dem for nederlag og skuffelser.

Hva er digitale leker?

Digitale leker betyr leker som utvider virkeligheten. Det er forbindelsen mellom det digitale livet og ekte, fysiske elementer eller figurer som sammen utvider barns lekeopplevelse på en virkelig spennende måte. Les mer om de mange forskjellige typene AR-leker og få gode råd om barnas skjermtid i AR-lekeguiden vår her.
Produkt Informasjon
Varenummer 1009-SHIFU035
Alder 6 år, 7 år, 8 år, 9 år, 10 år, 11+ år, Senior
Velegnet til Følesansen, Logisk tenking, Nysgjerrighet
Merke playshifu
Sanser Følesansen
Funksjon Kognitive ferdigheter, Konsentrasjon, Logisk tenking, Nysgjerrighet, Observasjon, Problemløsning
Veiledning / Spilleregler Engelsk, Norsk
Ta med I sommerhuset, på ferie
Kompatibel med Fungerer med nettbrett 7-tommer og over // iOS 11 og nyere (iPad 2 og iPad Mini 1 støttes ikke) // Android OS 6 og nyere, minimum 2 GB RAM (Samsung Tab A støttes ikke) // Fire HD 8 - 2018, 2020 Fire HD 10 - 2019 (Fire 7 støttes ikke)