Planetkort

kr. 105,00
På lager - Levering 4-7 dager
Varenummer
1052-5700002085214
Verden er stor, men solsystemet er så stort at det er helt sykt å tenke på. Både for barn og voksne er det ufattelig hvor store avstander, størrelser, vek
Les mer
Swipen voor 1 additionele foto
Hva gjør dette produktet spesielt
Verden er stor, men solsystemet er så stort at det er helt sykt å tenke på. Både for barn og voksne er det ufattelig hvor store avstander, størrelser, vekt og lengder vi kommer ut i når vi snakker om våres solsystem og planetene i det.

Det er enklere å forstå ny læring når vi sammenligner med noe vi kjenner. Jorden vet alle barn om, men hva med de andre planetene og deres måner? Og hvordan er det de beveger seg i forhold til hverandre? Hvem er tungest, hvor lang er dagen på Uranus, hvor tung er Io, og hvor kaldt er det på Pluto?

Planetkort er utviklet av to planetfysikk studerende. De laget det mest for deres egen skyld, men så tok planetkortene plutselig fart, og har de siste årene vært veldig populære i folkeskolen som undervisningsverktøy. Barn kjenner jo formatet fra bilkort, så å spille planetkort og på den måten leke inn en masse av læring, som jo er en fantastisk god ide og som mange tar til seg. Nå har Lekeakademiet vært heldige nok til å få de fantastiske planetkortene i vårt sortiment, for det er enkelt og greit en genial måte å leke med naturvitenskapen.

Planetkortene kan bruker på mange forskjellige måter. Det følger regler til 3 spill med, nemlig bilkort modellen med sammenligning av verdier, for eksempel avstander og temperaturer, et domino spill og et "Rummy", som er en planet-fysikk variant av kortspillet "Rommy" eller "500", hvor man skal trekke kort og samle på spesielle typer kort.

Med Planetkort utvikler barn forståelsen for solsystemet og får en interesse for naturvitenskapelig viten. Men det er også en fantastisk måte for barn å utvikle dynamikken i den gruppen de spiller i - for det kommer mange forskjellige kompetanser i spill. En er kanskje veldig god til å lese store tall, en kan forstå all teksen, en annen er genial til å holde styr på reglene og en annen er kanskje den mest listige, som kan lure! Selv luring krever faktisk veldig stor forståelse for de fakta som gjemmer seg i planetkortene, så det er en rik mulighet for læring, uansett hvilken rolle ditt barn har i spillet.

Alder: Fra 8 år.
Produkt Informasjon
Varenummer 1052-5700002085214