Sånn velger du riktig Wheely Bug

wheely bug bie
23. februar 2022

Wheely Bug er et av de beste motorikkstimulerende kjøretøyene til småbarn. Barn skal nemlig utfordres hele tiden. Når de mestrer én aktivitet, skal de inspireres til å starte på den neste utfordringen. Derfor synes vi at det er kjempebra at du overveier å investere i en Wheely Bug, for vi vet at du blir glad i den. Det er det nemlig veldig mange av kundene våre som er. 

Liten Wheely Bug – god til småbarn og til sensitive barn

Den lille Wheely Bug’en er 38 cm lang, 22 cm høy og 23 cm bred. Bredden på setet er den samme på de to modellene. Forskjellen er høyden og størrelsen på bunnplaten. 

Den er det opplagte valg hvis:

  • Barnet ditt er mellom 12-18 måneder
  • Barnet ditt kan sitte selv eller nesten har lært det
  • Barnet ditt er klar på nye utfordringer i passende vanskelighetsgrad
  • Du er innstilt på at barnet ditt nok vokser fra Wheely Bug’en sin etter et års tid

Den lille Wheely Bug er det trygge valget til de helt små nybegynnerne. Her trenger ikke barnet å kunne svinge benet så langt for å komme opp å sitte på det lille hjuldyret. 

Hvis barnet ditt ikke sitter helt stabilt selv enda, kan du hjelpe det opp på Wheely Bugen, og bli hos barnet mens dere triller forsiktig av sted.

Wheely Bug liten

Stor Wheely Bug – god til barn opp til 5 år

Den store utgaven er 38 cm lang, 26 cm i sittehøyde og 23 cm bred.

Denne skal du velge hvis:

  • Barnet ditt er over 18 måneder og sterk motorisk, og har lyst til å prøve en stor tiger, løve eller en av de andre fine Wheely Bugs i stor størrelse
  • Barnet ditt er under 5 år – større barn vil ha for lange ben og derfor kunne velte forover
  • Du gjerne vil ha en Wheely Bug som barnet ditt kan ha glede av i flere år

 

Når skal den lille Wheely Bug skiftes ut med den store?

Hvis et litt for stort barn kjører på en liten Wheely Bug, kan det hende at de vipper fremover. Det skjer fordi bunnplaten på den lille ikke er særlig stor.

Barnet ditt vil knytte seg til Wheel Bug’en sin – særlig de nye, fine modellene hvor du kan velge både en ku, en humle, en mus og andre søte dyr. 

Når barnet ditt har fått så lange ben at de fyker oppe rundt ørene når de raser av sted, så er det på tide å skifte til en større modell. Du kan heldigvis få akkurat de samme designene i den store modellen som den lille, så overgangen blir ikke så stor.

Wheely Bug storHva er unikt med Wheely Bug?

  • Den kan kjøre i alle retninger, og ikke kun frem og tilbake
  • Barnet får utfordret både balansen, grovmotorikken og finmotorikken
  • Barnets retningsfornemmelse utfordres
  • Den er framstilt av tre og er virkelig flott å ha stående fremme i stuen
  • Den har 4 solide og lydløse hjul som kan dreies i alle retninger

 

Wheely Bug styrker motorikken til gagn for hjernen og vennskapene!

Leketantene anbefaler deg å gi barnet ditt en masse morsom inspirasjon til å bevege seg hver dag. Å få lov til å stupe hodekråke og base rundt så det kiler i magen er et godt utgangspunkt for en god barndom.

Hvis motorikken halter litt, kan det bety at barnet ditt ikke kan det samme som andre barn. Dette påvirker barnas innlæring og sosiale liv, hvis de ikke klarer å være med i trille-, hoppe- eller snurre rundt-leken. Heldigivs utvikler hjernen seg hele tiden, og særlig hos små barn går det fort.

Gi barnet ditt passende utfordringer, f.eks. med en Wheely Bug som kan gi både det fartsglade og det mer forsiktige barnet lyst til å trene på sin motoriske selvstendighet.